Vojtěch Bílek

Zlatý Tyl už pošesté v Červeném Kostelci

12. 01. 2014 21:19:21
Největší ocenění v České Republice udělované samotnými ochotníky získala v neděli 12.1. při večerní derniéře divadelní hry Strakonický dudák paní Jaroslava Kejzlarová.

Červený Kostelec - 17:00 - Paní Jaroslavě Kejzlarové byl před začátkem derniéry slavnostně udělen Zlatý odznak J. K. Tyla. Tentokrát se neodměňovalo za herecké výkony, ale za suflérskou profesi. Paní Jaroslava napovídala při 34 hrách a dohromady na 366 představeních. Kromě toho byla až do roku 2008 členkou divadelního výboru, vedla divadelní knihovnu nebo zastávala funkci souborové pokladní.

„Je to pro mě velká čest, dělala jsem dlouho tady ve spolku," říká skromně Kejzlarová, která se o červenokostelecký divadelní soubor „Na tahu" začala zajímat už v roce 1958. K ochotníkům se dostala díky Františku Kajzlerovi (později manžel) a jeho rodině, která se o divadlo aktivně zajímala.

Zlatý odznak J. K. Tyla je každoročně udělován organizací Statut za zásluhy jedinců o rozvoj amatérského divadla. Správu odznaku od počátku zastává Svaz českých divadelních ochotníků Praha.

Červenokostelecký soubor „Na tahu" má od této chvíle dohromady šest oceněných členů Zlatým Tylem. Jednou z nich je i švagrová paní Jaroslavy - Emilie Dynterová.

zlaty_tyl1.JPG
zlaty_tyl.JPG

(Foto: Tomáš Kábrt, město Červený Kostelec)

Autor: Vojtěch Bílek | karma: 7.66 | přečteno: 376 ×
Poslední články autora